Myanmar Antik startede i 2003 op i sin nuværende form, inspireret af ejernes mange udlandsrejser til Østen. En butik med et udvalg af antikkeBurmesiske kunstværker som der ikke ses mange af i Nordeuropa.

Kunsten omfatter primært Buddhaer, buster samt sølvskåle udelukkende fra Burma". Herudover en større samling af antikke kinesiske møbler samt flere lak og trækasser hvoraf flere er tilbage fra det 18 århundrede.

Vi henvender os til alle med smag for Østens ypperligste kunst, samlere, ham/hende som mangler en smuk gave, samt mennesker som blot vil have inspiration til hjemmet på meget anderledes måde end hvad det øvrige byliv kan tilbyde ...

Det glæder mig at meddele, at jeg for nylig har indgået et strategisk samarbejde med en af Danmark's kendeste samlere i Østen, Anders Normann. Anders enestående network oparbejdet gennem mere end 40 år kombineret med hans viden om Asiatisk kunst, vil tilsikre, at jeg fortsat kan tilbyde mine kunder spændende og unik kunst fra Asien. Se nogle af de sjældne og unikke Buddhaer fra Anders samling, som nu står i Odense.

Ejerskab / Menneskene bag

Myanmar Antik er ejet af Henrik Thayssen og Anders Normann. Anders Normann har boet i Thailand gennem de seneste 40 år og har en ganske enestående samling og viden om Asiatisk kunst.

Henrik Thayssen er bosiddende i Odense, men har har gennem de seneste 15-20 år rejst meget i Asien, primært Myanmar og Thailand og derigennem oparbejdet en stor viden om Asiatisk kunst og har nu et unikt netværk af lokale handlende bag sig i stæben efter kun at finde den bedste kunst. Dele af hans private samling har været i DR1´s "Hvad er det værd" i oktober 2010, og hans viden og samling er utallige gange blevet omtalt i aviser samt magasiner gennem de seneste par år.

Omtale i diverse medier